Woonkamer

Het eerste ontwerp

Hier zie je de woonkamer getekend in Floorplanner. Toen hadden we nog het idee om een trapkast te nemen (die hebben we uiteindelijk niet gekozen omdat het zo hoekig werd). De bank is zelfs onze huidige bank. De ruimte is 3,66m breed en door de uitbouw 5,25m diep. Met de schuifpui komt er lekker veel licht binnen en verliezen we ook geen onhandige ruimte doordat er deuren naar buiten toe open gaan.

Banken van By SIDDE

Nieuw huis, alles nieuw. 

Dat is stiekem wat we willen. Alleen vind ik het een beetje lastig met onze bank. Dit omdat we een kat hebben: Obi. Obi is geen sloper, maar hoe dan ook blijft hij wel eens in de bank hangen.

Maar. Toen we bij By SIDDE in de showroom keken, zagen we deze beauty van een bank (model MADS) in de kleur soft grey.

Nog eens een voordeel: alle banken van By SIDDE hebben een levertijd van maar 2 a 3 weken. Dat is nog eens andere koek dan de gemiddelde levertijd tegenwoordig.

Hierdoor hebben we besloten gewoon eerst over te gaan en onze huidige bank te zien. Mocht het toch echt blijven kriebelen, dan bestellen we lekker een nieuwe bank!

Visgraat vloer

Pak de milennial bingokaart er maar bij! In de woonkamer (en de hele begane grond) komt een visgraat vloer. 

Is de ruimte daar dan niet wat te klein voor? Ehm, wij vinden van niet. Daarnaast komt er een groot vloerkleed in de woonkamer en droom ik sinds mijn wens voor een eigen huis al over een visgraat vloer! 

De kleur kiezen was… LASTIG. Niet te warm (want: oubollig), niet te grijs (want: ongezellig), niet teveel structuur (want: druk). Uiteindelijk zagen we deze kleur die precies al onze checkboxjes tikte. Wel spannend hoe het er in het grote geheel uitziet.

Het is de kleur H814V en we hebben onze vloer gekocht bij Interkeramiek in Bunnik.

Het Schippertje

We gaan verder met de bingokaart, eentje die er voor mijn gevoel pas recent op staat: sierlijsten op de muur.

Ik hou heel erg van een stoer klassieke stijl en wil een muur in de woonkamer met deze lijsten bekleden. Hiervoor heb ik eerst zelf geprobeerd op wat platen een proefje te maken (zie hieronder). 

Ondanks dat ik denk dat ik het best zelf kan klussen, was ik na een bezoek aan Het Schippertje in Harderwijk ervan overtuigd dat zij dit veeeel beter kunnen. Deze showroom en werkplaats is een heuse beleving, en daarnaast werkte het enthousiasme van medewerker Jeroen aanstekelijk.

Toen we daar waren, wilde ik eigenlijk ook een plafondlijst erbij doen. Maar dat bleek eenmaal thuisgekomen toch een beetje too much. Deze showroom werkt in ieder geval erg inspirerend (take all my money).