Over Maanwijk

Dit is Maanwijk. Althans, toen het nog geen wijk was. Rechtsonder op de satellietfoto zie je stiekem al een stukje bouwplaats. Op de plek waar Maanwijk gebouwd wordt, was vroeger een groot maisveld. Omdat ik vroeger in Leusden heb gewoond, weet ik nog dat mijn oma altijd zei dat ze zo graag op deze plek wilde wonen. 

Hoe het begon

Juli 2019, inmiddels voor mijn gevoel een hele lange tijd geleden (want: pre-Corona), werden de plannen voor Maanwijk goedgekeurd door de gemeenteraad in Leusden.  Toentertijd waren wij al wel bezig met huizen kijken, maar helemaal niet zo bezig met nieuwbouw. 

Maart 2020 werd er meer bekendgemaakt over de planning en ontwikkeling. Na de zomer zou de verkoop starten. Inmiddels waren wij behoorlijk sceptisch geworden over bestaande bouw kopen en besloten we toch maar eens verder te kijken dan alleen Amersfoort. Steeds als we richting mijn moeder reden (zij woont in Leusden), kwamen we langs het weiland en dachten we: hoe kleine kans zouden we hebben om hier ingeloot te worden. Maar ja, een kans is een kans.

Woningen

In Maanwijk komen 6 twee-onder-een-kapwoningen, 22 levensloopgeschikte woningen en 38 laanwoningen, alle in de koop. Daarnaast komen er via WSL 8 starterskoopwoningen op de markt met een koopgarantregeling en 36 sociale huurappartementen verdeeld over 2 gebouwen.

Ons bouwnummer, nummer 24 zie je aan de laan: een van de gele vakjes rechtsboven.

Huis van de /onze toekomst

“In Maanwijk in Leusden-Zuid woon je straks echt uniek. Groen, gezond en innovatief. Hier zijn natuur en wonen met elkaar verbonden, kom je thuis in een slimme, comfortabele woning en deel je mobiliteit. Maanwijk voegt iets toe om het leven mooier te maken. Dat van jezelf, de mensen om je heen en van de natuur.” 

Dit staat in de verkoopbrochure, maar wat het betekent dat dan? Als snel kwamen we erachter dat Maanwijk echt een voorbeeldwijk wordt als het gaat om duurzaamheid en data! Via een app hebben we straks inzicht in het binnenklimaat van ons huis, monitoren we onze energie en is ons huis tegen inbraak en brand beveiligd. Zoals je ziet op de foto, bestaat ons dak vrijwel helemaal uit zonnepanelen! Althans, zoals je eigenlijk amper ziet ;).

Tijdlijn en planning

Inschrijving
Onze inschrijving is gedaan! Nu fingers crossed.
30 november 2020
Optie
YES! We hebben een optie op bouwnummer 24.
2 februari 2021
Koop- aanneem overeenkomst
De volgende stap is het tekenen van de Koop aanneemovereenkomst.
16 februari 2021
Hypotheek rond
Wat een klantreis, maar het is gelukt! De hypotheek is rond.
19 mei 2021
Notaris
Na het tekenen van de akte bij de notaris, is ons huis officieel van ons!
21 mei 2021
Wachten
Het is nu afwachten geblazen. De voorpret kan beginnen qua uitzoeken van badkamer en keuken (en nog veel meer natuurlijk).
Nu
Oplevering
We hebben nog geen officiele datum, maar de prognose is maart 2022. We hopen op week 12!
Maart 2022

Meer lezen dan op Meer in Maanwijk?

Kijk op maanwijk.nl en lees niet alleen over ons huis, maar over de hele wijk!