Keuken

Welkom in de keuken!

Echt een welkom, je komt namelijk direct ons huis binnen in de keuken. Doordat dit een afgesloten ruimte is en de eettafel niet in de woonkamer staat (ouderwets wordt weer nieuwerwets), hebben we gekozen voor glazen deuren naar de hal en woonkamer. Zo blijft het toch een geheel en komt er zoveel mogelijk licht naar binnen.

Gezellig koken

Hierboven is het perspectief vanaf de toekomstige eetkamerbank. We willen namelijk om ruimte te besparen een bankje tegen de muur zetten, in plaats van een paar eettafelstoelen. Zo krijgen we een beetje een restaurant idee, en kan je gezellig tijdens het koken erbij komen zitten.

Plattegrond

Links zie je de plattegrond van onze keuken. Aan de rechterkant zitten alle aansluitingen, dus daar stond eerst alles ingetekend. 

Ondanks dat de ruimte niet groot is, hebben we toch wat aanpassingen gedaan waardoor we wat meer kastruimte hebben. Zo zitten de koelkast en oven nu aan de linkerkant in een hoge kast. Daarnaast willen we een bankje plaatsen zodat we ruimte besparen en onze ronde tafel er neer kunnen zetten.

Ook hebben we de draairichting van de (glazen) deur naar de hal om laten draaien voor zoveel mogelijk ruimte.

Zwarte keuken

Dit wordt ‘m! Helemaal mat zwart (op de hoge kast na), met zwarte wasbak en kraan en een marmeren blad. Eindelijk zelf bepalen hoe dit eruitziet na jaren vastzitten aan de standaard-witte huurkeuken. Het uitzoeken bij EigenHuis Keukens was echt een feestje toen we (pas na het ondertekenen van de offerte ivm Corona en de deadline) langs mochten komen om alles in het echt te bekijken.

Op bezoek bij Homestock

Nu de winkels weer open zijn kon ik inspiratie opdoen bij mijn favoriete woonwinkel: Homestock! Omdat de keuken zwart/wit/marmer is, is dit de ideale winkel om naar kleur te kijken. 

Het bankje dat we willen lijkt me een goede eye-catcher om voor kleur te gaan. In de winkel zelf stond een mooi roze variant. In verschillende maten en 100 soorten stof. Verder ook nog een mooie spiegel gezien, wie weet voor boven de bank!