Impressie in Floorplanner

Van papier alles kopen vonden we best lastig. Gelukkig ontdekte ik al snel Floorplanner! Dit is een gratis programma waar je gemakkelijk (althans, met een beetje oefening) super realistisch je huis op schaal kan tekenen. Zowel in 2D als 3D. Een erg leuke hobby, zeker in Corona tijd met al die uren thuis zitten. 

Met Floorplanner maak je je huis per kamer en in de goede afmetingen en met de juiste afmeting meubeltjes (ze hebben zelfs wat standaard IKEA meubels). In 3D view kan je zelfs door je huis heen lopen. Hieronder een impressie. 

Hoe het werkt

 

Binnen een gratis project kan je 1 verdieping maken, van bakstenen tot gras en alles daartussen. Voor een kleine bijdragen kan je in hetzelfde project meerdere verdiepingen maken en ook per verdieping meerdere designs. 

Handig, want wij twijfelden bijvoorbeeld over een trapkast. Na 2 designs maken waren we eruit dat we die niet wilden! Zonde van de ruimte, en ook van de extra kosten. Alle extra opties in een nieuwbouwhuis kosten namelijk geld. Het v.o.n. bedrag is dan ook een vanaf-bedrag. Hierna komen dingen als een uitbouw, extra ramen, deuren en zelfs stopcontacten er nog bij!

Maar, terug naar Floorplanner: na wat Sims-achtige taferelen (alleen met het bouwen dan, je kunt helaas geen eigen Sim maken) exporteer je je visuals in 3D. Hieronder zie je verschillende afbeeldingen (zoek de verschillen in sommige ;).